Topul celor mai frumoase 20 filme si seriale care trebuiesc vazute



1. Fast and Furios 6                                          

După ce Dom și Brian au dat lovitura din Rio și au distrus regele imperiului drogurilor din Rio, au adus 100 de milioane de dolari echipajului, iar aceștia s-au împrăștiat prin toată lumea. Din păcate nu se mai pot întoarce acasă și vor trăi pentru totdeauna fugind din calea legii, astfel că viețile lor sunt nesatisfăcătoare.


Între timp, Hobbs a dat de urma unei organizații de mercenari extrem de duri și de bine pregătiți. Această rețea se întinde pe teritoriul a 12 țări. Conducătorul acestei rețele e Owen Shaw care are ca ajutor pe nimeni alta decât Letty, fosta iubită a lui lui Dom, pe care acesta o credea moartă.
Singura cale de a distruge organizația este de a le aduce în față rivali pe măsura lor, care să le depășească talentele. Așa că Hobbs îl roagă pe Dom să își reunească echipa în Londra. Răsplata va fi anularea pedepselor pentru întreaga echipă și posibilitatea de se întoarce acasă și de a-și reîntregi familiile.







2. Limitless



Eddie Mora (Bradley Cooper) este un scriitor ratat, obişnuit să îşi contempleze în fiecare zi eşecul. Din ziua în care iubita îi dă papucii, faptul că nu are niciun viitor devine o certitudine. Însă, lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când un vechi prieten îi oferă un drog sintetic - NZT. Orice om normal îşi foloseşte doar 20% din capacitatea creierului, dar substanţa experimentală îi permite lui Eddie să îl folosească 100%. Dintr-o dată i se deschide apetitul pentru cultură, reuşeşte să îşi scrie cartea în doar 4 zile şi matematica devine un hobby folositor. Toate lucrurile pe care le-a auzit sau le-a citit, informaţiile pe care le-a acumulat în timp prind contur şi încep instantaneu să se organizeze în mintea sa. 

Cu o nouă perspectivă asupra vieţii şi abilităţi ieşite din comun, Eddie ajunge repede  expert al speculaţiilor financiare şi îi atrage astfel atenţia lui Carl Van Loon (Robert De Niro), unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri. Dar spre ghinionul lui, mogulul nu îl vede decât ca pe o metodă uşoară de a face miliarde de dolari fără efort. În scurt timp, succesul fulminant al lui Eddie se transformă într-o luptă pentru supravieţuire, secretul metamorfozei iese la suprafaţă şi asasinii puşi pe urmele lui nu mai reprezintă singura ameninţare.






3. 12 years a Slave




Filmul 12 ani de sclavie este inspirat din povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană. Înainte de izbucnirea Războiului Civil din Statele Unite, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune preţ pe libertate, este răpit şi vândut ca sclav. Trecând prin momente de o cruzime insuportabilă, dar şi prin clipe neaşteptate de blândeţe, pentru Solomon nepreţuite rămân viaţa şi demnitatea sa. În cei 12 ani de sclavie, definitorie pentru destinul său va fi doar întâlnirea cu un aboliţionist canadian, interpretat de Brad Pitt. 









4. Hummingbird – Legea străzii (2013)

                                
  Jason Statham este Joey, un fost soldat din Forţele Speciale, ajuns acum să trăiască pe străzi, în lumea de infractori din Londra, şi care acum se transformă în Înger Răzbunător când destinul îl obligă să-şi asume identitatea altcuiva.
Hummingbird este un thriller brutal, dar surprinzător de emoţionant, despre un om care crede despre el că e de nemântuit şi care caută să-şi facă singur justiţie, dar ce găseşte este dragostea, chiar dacă efemeră.Alături de Jason Statham se mai află actriţa poloneză Agata Buzek, selectată în 2010 la Berlinale Shooting Star, în rolul călugăriţei Cristina, a Nun. Talentata actriţă a mai putut fi văzută în filmele Reverse, al lui Borys Lankosz şi în Nightwatching, al lui Peter Greenaway. Din distribuţie mai fac parte Vicky McClure, câştigătoare a premiului BAFTA pentru Cea mai bună actriţă pentru serialul TV This is England ‘86 , Benedict Wong (Prometheus), Ger Ryan şi Dai Bradley (Kes)






5. Man of Tai Chi (2013)


Man Of Tai Chi se concentrează pe un tânăr cunoscător al artelor marţiale inocent, care se luptă să-şi păstreze valorile în mijlocul presiunilor societăţii contemporane. Tiger Chen joacă rolul tânărului care este atras în lumea boxului subteran, unde Reeves joacă rolul manipulatorului organizator de competiţii.








6 .The Words - Hotul de cuvinte (2012)



Primul roman publicat de Rory Jansen (Bradley Cooper) stârneşte o furtună de admiraţie aşa cum se întâmplă o dată într-o generaţie; lumea literară, dar şi imaginaţia publicului sunt luate cu asalt de acest debut: prietenii o recomandă fără să ezite, criticii literari sunt entuziasmaţi; peste tot se vorbeşte despre această carte, iar Rory devine un star al literaturii. Charismatic, talentat, inteligent, tânărul scriitor pare să le aibă pe toate: o viaţă frumoasă, o soţie care îl adoră, o lume întreagă aşernută la picioarele sale. Şi totul datorită cuvintelor pe care le-a aşternut pe hârtie. Dar cui aparţin aceste cuvinte? Şi, la urma urmei, cui aparţine această poveste?

Dar, exact când tânărul scriitor se bucura de culmile succesului, un misterios Bătrân (Jeremy Irons) îl găseşte pentru a-l confrunta cu revelaţia că, de fapt, el este adevăratul autor al romanului. Bătrânul îi povesteşte amintirile frumoase, dar tragice din propria lui tinereţe petrecută la Paris după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, care au dus la crearea cărţii. Confruntat cu realitatea că altcineva a plăti preţul pentru adevărul şi viziunea poveştii, Rory rămâne tulburat de întrebări esenţiale privind creativitatea, ambiţia, dar şi alegerile morale pe care le-a făcut pentru a-şi hrăni aceste impulsuri.

Scrisă ca o poveste în poveste, însăşi viaţa lui Rory este o creaţie ficţională. În spatele tuturor acestora se află, însă, geniul literar din viaţa reală, Clay Hammond (Dennis Quaid). Sedus de o frumoasă absolventă (Olivia Wilde), ajunge să-i dezvăluie adevărul despre romanul său şi nu se poate abţine să nu scoată la iveală şi câteva indicii care fac legătura între povestea cărţii şi propriul său trecut secret.









7. Paranoia (2013)



Un thriller cu miză mare, filmul Paranoia pătrunde în culisele succesului mondial,  cu toate decepţiile şi lăcomia implicate. Cu un trecut comun complicat, cei mai puternici şi bogaţi doi oameni din industria tehnologică  (Harrison Ford şi Gary Oldman) sunt cei mai mari duşmani şi ar face orice să se distrugă unul pe celălalt. 

Un tânăr talentat si ambiţios, Adam Cassidy (Liam Hemsworth), sedus de parfumul puterii şi al banilor, ajunge în mijlocul unui complot uriaş, cu ameninţări şi spionaj corporativ. Până să realizeze Adam că viaţa lui se află în pericol, deja este mult prea prins în jocul celor doi pentru a se mai putea retrage.









8.Prisoners (2013)



Cât de departe ai merge pentru a-ţi proteja familia? Keller Dover (Hugh Jackman) trăieşte cele mai cumplite momente prin care poate trece un părinte. Fiica lui în vârstă de doar 6 ani şi prietena acesteia au fost răpite, iar singura pistă despre identitatea vinovaţilor nu pare să ducă nicăieri. Detectivul Loki (Jake Gyllenhaal) arestează un suspect, însă, din lipsă de probe, acesta este eliberat.

Pe măsură ce timpul trece, şansele de supravieţuire ale micuţelor scad, iar poliţia nu are o pistă clară. Aşadar, Dover decide să acţioneze de unul singur. Până unde este dispus să ajungă un tată disperat să-şi salveze copilul, rămâne să descoperiţi urmărind filmul Prizonieri, din 18 octombrie, pe marile ecrane.








9. Teen Wolf - Un vârcolac adolescent


Scott era un tânăr obişnuit până ce o muşcătură i-a schimbat fundamental viaţa. Acum se chinuie să înţeleagă cine e şi ce ar putea să devină. Este mai mult lup decât om? Să fie invers? A devenit el doar un prădător, sclav al puterii lunii? Poate controla aceste lucruri? Orice ar fi, însă, nu va fi uşor.
Scott încearcă să îşi controleze impusurile, dar se teme mai tot timpul că ele vor ajunge să îi controleze fiecare gest.







10. Undisputed III


Deţinutul rus Boyka acum este sever accidentat la genunchi, suferinţă pricinuită la sfârşitul filmului Undisputed 2. Nemafiind cel mai temut luptător din închisoare, el a decăzut atât de mult încât acum este bun doar să cureţe toaletele. Dar atunci când un nou turneu începe, lupta din închisoare devine o afacere internaţională, cei mai buni luptători din închisorile de pe glob, ispitindu-i cu promisiunea de libertate pentru câştigător. Boyka trebuie să-şi revendice demnitatea sa şi să lupte pentru poziţia sa în turneu.










După „Bandele din New York“, „Cârtiţa“, „Aviatorul“ şi „Shutter Island“, echipa de succes  Martin Scorsese şi Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane cu un nou film fenomen, o comedie… criminală: „Lupul de pe Wall Street“.
Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă, succesul în exces şi puterea dobândită l-au transformat din broker onest în infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.
Bani. Femei. Putere. Petreceri. Distracţii decadente. Droguri. Tentaţiile erau la tot pasul şi atât de uşor de obţinut. Ameninţarea legii era irelevantă, el putea cumpăra orice şi pe oricine. Pentru Jordan şi restul haitei de lupi, nimic nu era destul sau prea mult iar modestia era pentru proşti.  
Martin Scorsese îl prezintă pe Leonardo DiCaprio, alături de  Jonah Hill, Matthew McConaughey, Jean Dujardin, Jon Bernthal şi Jon Favreau în „Lupul de pe Wall Street“. Un film spectaculos, care trece prin toate registrele, de la comedie nebună, la erotism şi policier plin de suspans. Din 10 ianuarie în cinematografele din România. Distribuit de MediaPro Distribution.



12.Combustition (2013)





O frumoăsa poveste despre dragoste, adrenalină şi goana după diamante…






13.Now You See Me (2013)



Filmul Now You See Me spune povestea uneia dintre cele mai faimoase echipe de iluzionişti din lume. Membrii acesteia jefuiesc afacerişti corupţi în timpul reprezentaţiilor şi îşi răsplătesc publicul cu banii furaţi. Agenţii FBI sunt pe urmele lor, însă iluzioniştii sunt, surprinzător, mereu cu un pas înaintea legii.
Regizat de Louis Leterrier, filmul Now You See Me: Jaful perfect reuneşte o distribuţie impresionantă formată din: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher, Michael Caine şi Morgan Freeman.








Serialul prezintă povestea intrigantă a lui Michael Scofield, interpretat de seducătorul Wentworth Miller, care înscenează jaful unei bănci pentru a ajunge în aceeaşi închisoare în care se află fratele său mai mare, Lincoln Burrows (Dominic Purcell). Aşteptându-şi rândul pentru scaunul electric după condamnarea în cazul unei crime pe care nu a comis-o, Lincoln se trezeşte coleg de închisoare cu fratele lui, în penitenciarul Fox River. Michael pune în aplicare, pas cu pas, un plan elaborat de evadare pentru el şi fratele sau. Povestea se complică atunci când la mijloc intervin interese financiare şi politice, dar şi conspiraţii guvernamentale.









15.Dexter 


Dexter este un serial bazat pe romanul scris de Jeff Lindsay  in 2004 intitulat "Darkly Dreaming Dexter".Actiunea serialului are loc in Miami, avandu-l in rol principal pe Dexter Morgan,un criminal in serie, care lucreaza in cadrul politiei Miami, ocupandu-se de laboratorul criminalistic unde beneficiaza de toate cunostintele pentru a avea o acoperire perfecta si pentru a nu fi demascat.
În timpul zilei, Dexter Morgan e un angajat model al laboratorului criminalistic al poliţiei din Miami, dar aceasta este doar o mască ce ascunde adevărata sa identitate. În realitate, Dexter este un criminal meticulos (un monstru precum şi el admite) care îşi satisface setea de sânge în timpul nopţii. La adăpostul întunericului el urmăreşte şi apoi omoară criminalii pe care legea nu-i poate atinge, totul cu grijă şi determinare.







16.  Duplex 


Atunci când o tânãrã pereche cumpãrã în sfârsit casa la care a visat de mult, cei doi nu se asteaptã ca femeia în vârstã care locuieste la etaj sã fie o problemã…dar sicanele bãtrânei nesuferite si încãpãtânate îi silesc pe cei doi îndrãgostiti sã se confrunte cu o serie de obligatii ciudate, chiar nebunesti, fatã de proprietarul clãdirii. 

Despre Alex (Ben Stiller) si Nancy (Drew Barrymore) se poate spune fãrã nici o îndoialã cã trãiesc din plin visul american. Cei doi sunt o adevãratã emblemã pentru orasul New York, formând un cuplu tânãr, plin de energie, cu un viitor luminos în fatã. Nancy lucreazã pentru o revistã celebrã, Alex este la cel de-al doilea roman, dar mai important decât orice este cã se au unul pe celãlalt. Nu le lipseste decât un singur lucru: o casã care sã le apartinã cu adevãrat. 

Asta pânã când agentul lor imobiliar (Harvey Fierstein) îi duce în Brooklyn, unde gãsesc pe neasteptate casa la care au visat dintotdeauna: un încântãtor duplex de modã veche. Este pur si simplu perfect. Frumos mobilat, renovat cu grijã; este o adevãratã bijuterie. E adevãrat, Alex si Nancy trebuie intre în economiile fãcute mai serios decât se asteptaserã, dar cine poate rezista în fata unei asemenea oferte: douã etaje, o camerã de serviciu si trei semineuri, care încã îsi mai pãstreazã ornamentatiile originale? 

Dar noua lor casã aduce cu sine ceva la care cei doi nu se asteptau: o chiriasã care locuieste în apartamentul de sus, pe numele sãu doamna Connelly (Eileen Essell). Luând în calcul vârsta înaintatã a femeii, si sãnãtatea sa destul de subredã, Alex si Nancy îsi imagineazã cã aceastã bãtrânicã drãgutã nu-i va deranja prea mult timp… 
Cu toate acestea, simpatica doamnã Connelly nu este nici pe departe atât de îngãduitoare sau de fragilã pe cât credeau Alex si Nancy. Dacã la început pretentiile sale sunt destul de modeste, pe parcurs va deveni din ce în ce mai pisãloagã, pânã când Alex si Nancy se vor trezi cã aleargã ca nebunii, cãutând tot timpul sã repare ceva, sã o ajute, sã o încurajeze, ajungând în final sã consacre mai mult timp acestei chiriase decât ar fi putut crede vreodatã. 

Casa lor de vis se transformã într-un adevãrat iad, iar viata încântãtoare pe care au dus-o pânã atunci începe sã nu mai parã chiar atât de roz. In cele din urmã, cei doi îsi dau seama cã totul este posibil în rãzboi, dragoste si proprietãti imobiliare.





17. Da Vinci's Demons

Serialul urmareste povestile nespuse despre viata lui Leonardo Da Vinci in anii sai petrecuti in Florenta Renascentina. In varsta de 25 de ani, artist, inventator, spadasin, amant, visator si idealist, el se lupta cu granitele propriului sau timp si realitati, pe masura ce incepe nu numai sa vada viitorul dar sa-l si inventeze.







18.Never Back Down 

Jake Tyler (Sean Faris) s-a mutat de curand in Orlando (Florida) cu familia lui. Starul echipei de fotbal a liceului din orasul natal este acum doar un "outsider" cu o reputatie de scandalagiu. La invitatia colegei sale Baja (Amber Heard), Jake se hotaraste sa mearga la o petrecere la care este trezeste, fara voia lui, in mijlocul unei lupte cu Ryan McDonald (Cam Gigandet). Atunci cand este umilit si invins in lupta, un coleg decide sa ii povesteasca despre Artele Martiale Combinate (Mixed Martial Arts - MMA) si il prezinta mentorului sau, Jean Roqua (Djimon Hounsou). Jake intelege imediat ca MMA nu este o simpla lupta de strada, ci mai degraba o forma de arta, pe care isi doreste sa o stapaneasca. Un film care ne reaminteste ca toti avem propria lupta de dus, Nu da inapoi vine pe marile ecrane din Romania pe 18 aprilie.









19.Upside Down (2013)


Adam este un tip aparent obişnuit, într-un univers cu totul special. Are o existenţă modestă, trăind de pe o zi pe alta, dar firea sa romantică îl face să se agaţe de amintirea unei fete pe care a iubit-o la un moment dat, pe nume Eden. Fata provenea dintr-o altă lume, o lume inversată, cu gravitaţie proprie, fix deasupra celei pe care o cunoaştem, dar de neatins. Flirtul lor inocent din copilărie s-a transformat într-o iubire imposibilă, însă când Adam o zăreşte pe Eden la televizor, nimic nu îl va putea opri să o găsească şi să o recucerească. Nici măcar legile sau ştiinţa!

Descoperă povestea a doi îndrăgostiţi din lumi paralele, dar foarte similiare, care încearcă să se regăsească şi să depăşească orice obstacole pentru a fi împreună. O poveste de dragoste asemănătoare celei trăite de Romeo şi Julieta, într-un  concept nou şi un decor extraordinar, cu efecte vizuale de excepţie şi un punct de vedere diferit, dar la fel de emoţionant, al unei iubiri imposibile.







20. 300 (2006)


"300" este o evocare feroce a Bătăliei antice de la Termopile în care Regele Leonidas (Gerard Butler) şi 300 de spartani au luptat până la moarte împotriva lui Xerxes şi a armatei sale masive de persani. Înfruntând şanse de nebiruit, vitejia şi sacrificiul lor inspiră toti grecii să se unească împotriva duşmanului lor persan, lucru extrem de important pentru păstrarea democraţiei.

Inspirat de opera desenatorului Frank Miller, creatorul "Sin City", "300" este o aventură epică despre pasiune, curaj, libertate şi sacrificiu întrupate de luptătorii spartani care au dus una dintre cele mai mari lupte din istorie. Co-scris şi regizat de Zack Snyder ("Dawn of the Dead"), filmul aduce aclamatul roman grafic al lui Miller la viaţă combinând acţiunea vie cu fundale virtuale care captează versiunea sa a acestei poveşti istorice antice.

Warner Bros. Pictures prezintă în asociere cu Legendary Pictures şi Virtual Studios o producţie Mark Canton/Gianni Nunnari, "300". Filmul îi are în rolurile principale pe Gerard Butler ("Phantom of the Opera"), Lena Headey ("The Brothers Grimm"), David Wenham (trilogia "The Lord of the Rings") şi Dominic West ("The Forgotten"). Scenariul este scris de Zack Snyder & Kurt Johnstad şi Michael B. Gordon, pe baza romanului grafic al lui Frank Miller şi Lynn Varley.

"300" este produs de Gianni Nunnari ("The Departed"), Mark Canton ("Land of the Dead"), Bernie Goldman ("Land of the Dead") şi Jeffrey Silver ("Training Day") cu Deborah Snyder, Frank Miller, Craig J. Flores, Thomas Tull, William Fay şi Benjamin Waisbren servind drept producători executivi.

Alături de Snyder în spatele scenei au fost directorul de imagine Larry Fong, proiectantul de producţie James Bissell, monteurul William Hoy, creatorul de costume Michael Wilkinson şi supervizorul efectelor vizuale Chris Watts. Muzica este făcuta de Tyler Bates. Warner Bros Records distribuie albumul coloanei sonore orchestrate, compusă în întregime din muzica lui Bates, odată cu debutul filmului pe marile ecrane pe 9 martie.







Un lucru e clar, nu poate sa fie asta ordinea dar dupa parerea mea sunt cele 20 de filme si seriale care trebuiesc vazute de oricine :D!  Have a nice day!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu